Başlarken...

Herkese selamlar,

Paylaşımlara başlamadan önce şu anda bulunduğunuz blog ile ilgili sizlere birkaç bilgi vermek isterim. 

Eğer şu anda burayı ziyaret ettiyseniz, siz de en az benim kadar seyahat etmeyi seviyorsunuz demektir. Belki çok uzun yıllardır belki daha yeni, ancak ne olursa olsun şu anda burada ortak bir paydada buluştuk. 

Ben de Türkiye'de yaşayan hemen her genç gibi standart ülke şartlarından ötürü uzaklara seyahat etmenin keyfine ve zevkine geç varabilenlerdenim. İş hayatına atılıp belli bir noktaya kadar kendimi toparlayabildikten sonra hayallerine kaynak yaratabilmiş sıradan bir Türk genci. Maalesef ki yaşadığımız coğrafya, çevre, düşünce yapısının bize dikte ettirdiği ve nelerin normal nelerin olağan dışı göründüğü daha biz hayat yoluna yeni başlamışken belli olduğundan dolayı kendi kararlarımızı almamız oldukça zor ve çetin bir süreç oluyor. Elbette bazılarımız bu süreci hiçe sayarak hayallerine doğru kanat açabiliyorlar. Onlara büyük bir saygı duyuyorum., iyi ki varlar. Ancak çoğunluğumuz için maalesef durum demin söylediğim gibi. Kimimiz erken yaşta aile kuruyoruz, kimimiz ailelerimize destek olmalıyız, kimimiz daha sayamadığım, aklıma gelmeyen bambaşka birçok sorumluluklardan dolayı hayallerine ket vurmak, ertelemek hatta ve hatta onlardan vazgeçmek zorunda kalıyor.



Her ne olursa olsun 30 yıla yaklaşan hayatımda farkına vardığım derin bir gerçek var: Hayaller asla yok olmaz, sadece zamanlarının gelmesini beklerler. Kurduğunuz hiçbir hayal ne olursa olsun yok olup gitmiyor. Şartlar olgunlaştığında kendilerini size bir şekilde hatırlatıyorlar. Bazen zamanları gelmiyor, bazen de şekil değiştiriyorlar ama her zaman orada bir yerde bekliyorlar.

Bu blogu okurken birçok yerinde diğer seyahat bloglarından farklı olduğunu göreceksiniz. Burada ütopik, lirik çok fazla bilgi olmayacak. Nasıl para kazanır, nasıl meşhur olursunuz, nasıl abuk sabuk sitelerden uçak bileti bulursunuzda bedava (yalan!) uçarsınız, kaçarsınız gibi bilgiler olmayacak! Hayalinizdeki ülkeye adım attığınızda nelerle karşılaşacağınızı, nasıl hazırlıklı olmanızı, ne kadar tedbirli, ne kadar rahat olmanızı, yanınızda neler bulundurmanız gerektiğini, cebinizdeki paraya bağlı olarak neler yapabileceğinizi, neyi ne kadardan nerede yiyebileceğinizi, içebileceğinizi, nerelerde eğlenebileceğinizi size söyleyen, anlatan yazılar okuyacaksınız. Bazen yorumlarda siz bana bütçenizi söyleyeceksiniz ben size nasıl bir tatil geçireceğiniz hakkında ön bilgi ve fikirler vereceğim. Bazılarınız için bu durum belki işin eğlencesini kaçıracaktır, bazılarınız için bu kadar fazla bilgi işin doğallığını bozacaktır, bazılarınızsa başka başka olumsuz şeyler düşünecektir. Hayır, işin aslı öyle değil işte. Siz alıştığınız, ait olduğunuz topraklardan dışarıya attığınız daha ilk adımda kendinizi sayısız bilinmeyen değişkenin içinde bulacaksınız zaten. Benim amacım size az da olsa yardımcı olabilmek. Genel bilgiler vermek yerine net ve tam hedefli bilgiler vermek. Dilerim aradığınız her şeyi burada kolaylıkla bulabilirsiniz. Bulamadığınız, aklınıza takılan her şey için istediğiniz zaman benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yazdıklarıma zaman ayırıp ilgilendiğiniz için hepinize can-ı gönülden teşekkür ederim.

Kendinize iyi bakın.

Özgün


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Yurt Dışı Deneyimi İçin: Prag